De enige methode die het verlies in conflict serieus neemt

Het werkveld geeft aan dat er behoefte is aan een gedeelde visie en aanpak om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanningen tussen beide ouders. De SCHIPaanpak biedt een antwoord. De methode is gebaseerd op het boek “Vechten voor je scheiding” en uniek in dat het de vastgelopen relatie als een rouwtraject waarin (ex-)partners niet loslaten, maar juist opnieuw verbindingen vinden als (ex-)partners of partners in ouderschap. Wij bieden trainingen en geven licenties af voor sociaal professionals, mediators, echtscheidingsadvocaten en andere psychosociale hulpverleners om met de SCHIPaanpak aan de slag te gaan.

Ben jij een hulpverlener en heb je een vraag over SCHIPaanpak?
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stel je vraag →
Naam
Radius: Km
Laden ...
Behandelaren: 0 PRINT

Winkelrichting:

DE WEG VRAGEN

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Description

Ik was super enthousiast over de SCHIP-aanpak. Het heeft even geduurd voordat ik echt SCHIP cliënten in mijn praktijk had. Maar zoals je weet: “als er een schaap over de dam is…..”. Inmiddels heb ik regelmatig trajecten. Het is mooi om te zien hoe ex-partners weer een connectie kunnen maken en de communicatie weer in een positieve flow komt. Zo fijn, dat ik hierin mag en kan bijdragen.

Petra Hendriks, Pe Hendriks Therapie en Coaching

Alles is bij mij gestart met een ééndagsintroductie…en ik was direct enthousiast. Hier zocht ik al lang naar…iets om met de emoties aan de slag te kunnen gaan. Er volgde de basisopleiding en in 2019 de verdiepingsopleiding. Na deze laatste was ik echt helemaal enthousiast en nu probeer ik eigenlijk alle mensen die zich aanmelding voor een mediation bij scheiding warm te maken voor dit traject. Alle ex-partners in ouderschap zouden dit eigenlijk moeten doen… Zelfs al hebben ze maar de moed op een paar stappen ervan te doen..het loont.

Na mijn verdiepingsopleiding was familiebemiddeling nooit meer hetzelfde en probeer ik hier in België  het model ook echt op de kaart te brengen. Pioneer zijn vraagt veel energie maar het geeft ook zo veel voldoening telkens als je weer wat mensen kon overtuigen.

Veerle Lisabeth, lisabethveerle.be / veerpont.be

Doordat we stil hebben mogen staan bij het verlies dat we allebei hebben geleden tijdens onze relatie en na de scheiding, kunnen we elkaar weer horen en beter begrijpen. Als we de SCHIPaanpak tijdens onze relatie hadden weten in te zetten, wellicht was onze relatie dan nog te redden geweest. Maar nu halen we het beste uit elkaar naar boven, apart maar gelukkig.

Alles Is Relatie, allesisrelatie.nl

Wat een verademing om tijdens de SCHIP-training dat ene ontbrekende puzzelstukje te vinden, waarmee je de diepere laag raakt, anders leert kijken en luisteren naar relaties in zwaar weer of bij complexe scheidingen.

Ik hoefde daarna nooit meer na te denken over waarom de conflicten maar bleven oplaaien of waarom de kinderen klem kwamen te zitten of in het ergste geval een ouder “afstoten”. Ik kon eindelijk er echt zijn om mensen hun rouw en verlies te laten aankijken, met de over en weer opgelopen kwetsuren.

De SCHIP-training veranderde niet alleen mijn manier van werken maar ook dat van mijn klanten. Voor mij echt een cadeautje waarmee ik écht van betekenis kan zijn voor zij die op mijn pad komen.

Narriman El-Khattabi, stiefpunt.com

De 3-daagse training voor SCHIP-behandelaar heeft mij professioneel gezien heel veel gebracht in kennis en kunde, om cliënten in complexe scheidingen op een adequate en progressieve wijze te begeleiden. Ik draag sindsdien de aanpak vol vertrouwen uit in de praktijk. Verdieping en professionalisering heb ik gevonden in de jaarlijkse studiedagen, de 3-daagse training voor SCHIP-expert en in de Masterclass. De intervisie-momenten ervaar ik als leerzaam en waardevol, net als de casusbesprekingen met mede-SCHIPpers.

Alles Is Relatie, allesisrelatie.nl

In maart 2023 heb ik de driedaagse training SCHIPaanpak bij Leoniek en Tineke mogen volgen. Dit waren drie prachtige en waardevolle dagen. Zo vind ik het heel mooi hoe het HART-model ingezet wordt in het traject en hoe dit voor mildheid bij partijen kan zorgen. Van conflict (harde emoties) naar verlies (zachte emoties). Ontzettend waardevolle aanvulling in mijn toolbox! Welke ik vooral bij relatietherapie in zal gaan zetten, maar ook als een traject ná de scheiding. Zodat partijen het verleden goed af kunnen sluiten en samen vorm kunnen geven aan het ouderschap. In het belang van de kinderen!

Fideliz Relatietherapie, fideliz.nl

Het was intens, soms heel zwaar en verdrietig. Op het einde voelde ik mij echter opgelucht en verrijkt tegelijkertijd. We kunnen verder.

KidsInBetween, Amsterdam

Dankzij jou hebben wij elkaar weer gevonden.

Verder na Verlies, Kortenhoef

Nu ik terug heb gekeken op onze relatie, zie ik dat wij eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen. Dat maakt het voor mij veel gemakkelijker om niet zo boos te zijn op hem en zijn vriending.

Emoties Enzo, Leidschendam

Dit gesprek hadden we echt jaren geleden moeten hebben, ik wist niet dat ik ook zo veel heb laten liggen.

Verder na verlies, Kortenhoef

Eindelijk wordt er niet met de vinger alleen naar mij gewezen. In de afgelopen jaren heb ik tijdens de relatietherapie alleen maar gehoord dat ik er mee op moest houden, nooit is mij gevraagd wat maakte dat ik deze dingen deed.

Emoties Enzo, Leidschendam

Ik heb uw boek gelezen, soms met tranen. Ik heb zeer, zeer veel verlies geleden op elk levensgebied en geen enkele steun gehad. Wat fijn dat er van uit een ander perspectief gekeken wordt, met goede relevante informatie en een constructieve aanpak. Ik hoop dat dit boek zijn weg vindt vooral bij therapeuten, zorg professionals en bij mensen, die (moeten) scheiden. Dank

Anoniem

Als systeemtherapeut/ mediator heb ik heel wat opleidingen gevolgd i.v.m. relaties. De SCHIPaanpak verbindt alle puzzelstukken. De 3 daagse opleiding heeft mij van de eerste tot de laatste minuut geboeid, het verweeft verschillende theorieën en biedt een duidelijke structuur om met koppels aan de slag te gaan. Ik zou durven stellen dat deze opleiding absolute noodzaak is voor iedereen die in zijn hulpverleningscontext met scheiding geconfronteerd wordt.

Sonja Delbeecke, België

De SCHIP-training was voor mij een heldere kijk krijgen op het moeilijke rouwproces die echtscheiding met zich meebrengt. En dit op een heel verbindende manier gebracht.

Anoniem, België

De kinderen (even) niet centraal zetten, dit was doodeng, maar uiteindelijk zo waardevol! Ik heb geleerd dat je niet kan bouwen aan goed ouderschap als de ouders niet eerst hun eigen rouw hebben verwerkt.

Karlijn van Ruiten

Deze training heeft mij in laten zien dat de basis van een goede scheiding, samenwerking tussen ouders is. Samenwerken kan je alleen wanneer er geen strijd is, deze methode draagt daar zeker aan bij.

Karlijn van Ruiten

Mooie methodiek om vanuit het gewonde hart een weg aangeboden te krijgen om de elementen van pijn en boosheid op een verbindende manier samen te brengen en er een nieuwe weg zich ontvouwt om te gaan.

Yvonne de Kruijff – training Gent, België

Tineke en Leoniek zijn twee ervaren trainers die weten waar ze over praten. Ze bieden veel waarde in hun training en pakken dit alles met de nodige sereniteit aan. Zeer kwalitatief. Een aanrader.

Tineke – training Gent, België

SCHIPaanpak is een CRKBO geregistreerde instelling
SCHIPaanpak is goedgekeurd als opleidingsinstituut bij de CRKBO
Winkelwagen

 

Op verschillende momenten organiseren wij een SCHIP-webinar.