Tineke en Leoniek zijn twee ervaren trainers die weten waar ze over praten. Ze bieden veel waarde in hun training en pakken dit alles met de nodige sereniteit aan. Zeer kwalitatief. Een aanrader.
(Tineke – training Gent, Belgie)

Mooi methodiek om vanuit het gewonde hart een weg aangeboden te krijgen om de elementen van pijn en boosheid op een verbindende manier samen te brengen en er een nieuwe weg zich ontvouwt om te gaan.
(Yvonne de Kruijff – training Gent, Belgie)

Verbinden is het nieuwe loslaten!
(Véronique – training Gent, Belgie)

Hoe ik de SCHIPaanpak ervaar. Een schip is het veiligst als het in de haven blijft liggen maar daar is een schip niet voor gemaakt.
(Tanja – training Gent, Belgie)

Bedankt om mijn blik te verruimen van ‘alleen maar conflit’ naar oog voor verlies en rouw.
(Caroline Vermeersch – training Gent, Belgie)

De SCHIPaanpak is eindelijk een mooi antwoord op de steeds groter wordende groep ex-paren! Het verzacht het conflict en geeft ruimte voor het verlies.
(Lieke van Moorsel)

Deze training heeft mij in laten zien dat de basis van een goede scheiding, samenwerking tussen ouders is. Samenwerken kan je alleen wanneer er geen strijd is, deze methode draagt daar zeker aan bij.
(Karlijn van Ruiten)

De kinderen (even) niet centraal zetten, dit was doodeng, maar uiteindelijk zo waardevol! Ik heb geleerd dat je niet kan bouwen aan goed ouderschap als de ouders niet eerst hun eigen rouw hebben verwerkt.
(Karlijn van Ruiten)

Deze training leert je het conflict te vermijden door de confrontatie aan te gaan.
(Child First)

Schip is een aanpak die iedereen verdient die een relatie heeft, zowel een relatie met een schip in slecht weer als een relatie waarvan het schip is gestrand met of zonder kinderen! Een waardig herstel van een relatie of een waardig nieuw begin van een ander soort partnerschap.
(Angelique Lans)

Vechten voor je scheiding is je HART laten spreken.
(Annet van ‘t Schip)

De SCHIP training heeft mij nog meer inzicht gegeven in hóe belangrijk het is voor ouders om post-relationeel te rouwen als ex-partners. Inspirerende en waardevolle trainingsdagen!!
(Feie Ingram, www.praktijkbetweenyou.nl)

Heel praktische handvatten om als koppeltherapeut koppels te gaan helpen evolueren naar co-ouders!
(Hannah – Belgie)

De SCHIP-training was voor mij een heldere kijk krijgen op het moeilijke rouwproces die echtscheiding met zich meebrengt. En dit op een heel verbindende manier gebracht.
(anoniem – Belgie)

Praktische bruikbaar model dat helder en inzichtelijk wordt aangeboden.
(Eliska – Belgie)

Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik gekregen heb om in zo’n fijne groep opleiding te volgen. Mijn blik op (v)echtscheiding werd verruimd en ik voel me sterk aangemoedigd en gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.
(Nina – Belgie)

Sinds ik in 1997 afstudeerde als maatschappelijk werker heb ik heel wat opleidingen gevolgd ivm relaties, conflicten, rouw en verlies. In mijn dagelijks werk als systeemtherapeut / mediator miste ik echter enkele puzzelstukken om alles met elkaar te verbinden. Deze puzzelstukken blijken de SCHIPaanpak te zijn…
De 3 daagse schip-opleiding heeft mij van de eerste tot de laatste minuut geboeid. Tineke en Leoniek zijn experten die de kunst hebben om verschillende theorieën met elkaar te verbinden.
Naast het verweven van de verschillende theorieën inzake relaties, rouwen en conflicten biedt de schip-aanpak ook een duidelijke structuur om met koppels aan de slag te gaan die gaan scheiden of gescheiden zijn.
Ik zou durven stellen dat deze opleiding absolute noodzaak is voor iedereen die in zijn hulpverleningscontext met scheiding geconfronteerd wordt.
In mijn eigen praktijk ga ik er alvast mee aan de slag. Daarnaast help ik graag SCHIP op de kaart te zetten. Vanuit Konnekt-it nodig ik Tineke en Leoniek graag uit om in Vlaanderen de schip-opleiding aan te bieden. Bekijk onze website www.konnekt-it.be om te weten waar en wanneer deze opleiding in Vlaanderen georganiseerd wordt.
(Sonja Delbeecke- Belgie)