Voor een ieder die op het punt staat te gaan scheiden, net gescheiden is, al wat langer gescheiden is of het gevoel heeft in een vechtscheiding te zitten, hebben wij de behandeling SCHIPaanpak ontwikkeld. Wij gaan er niet van uit dat je elkaar ‘los moet laten’, maar dat je opnieuw met elkaar moet verbinden. Als partners in ouderschap na scheiding. Want goed voor je kinderen zorgen, dat willen we allemaal, toch?

De SCHIPaanpak bewerkstelligt dat. Dat betekent hard werken als scheidend stel. Onze SCHIP-behandelaren helpen daarbij. Je hoeft het niet alleen te doen. Wel samen. Dat is de kracht van de behandeling met de SCHIPaanpak. Samen ben je ooit begonnen aan deze relatie. Samen zul je hem ook af ‘moeten’ ronden. Samen rouwen om wat verloren is gegaan. Gezamenlijk een postrelationeel rouwtraject doorlopen. Hoe moeilijk dat ook lijkt.

De SCHIPaanpak is een behandeling die gericht is op het voorkomen van het ontstaan of het verergeren van de problematiek tussen het scheidende stel en het herstel daarvan.