Basistraining

Deze postbachelor training vormt een specialisatie voor sociaal professionals, mediators, echtscheidingsadvocaten en alle andere professionals die beroepsmatig in aanraking komen met mensen die in een (v)echtscheiding zijn beland.

In de praktijk blijkt dat professionals vaak niet goed weten hoe te reageren op cliënten in een vechtscheiding. De gevoelde onmacht om tussen twee vechtende partijen in te staan maakt dat ze in een spagaat verzeild raken. Het werkveld geeft aan dat er behoefte is aan een gedeelde visie en aanpak om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders.

Inhoud training

Tijdens de training maakt men grondig kennis met de SCHIPaanpak en leert men deze te kunnen toepassen bij (v)echtscheidingen. De basis methodieken die ten grondslag liggen aan deze aanpak zijn die van het Emotionally Focused Therapy en de Narratieve Benadering.

De training staat open voor therapeuten en mediators, of andere professionals met een psychosociale achtergrond, die met gescheiden stellen werken. Dit is geen training voor ouders of betrokken familie.

Tijdens de training doet men uitgebreid kennis op van:

  • De theorie van (de postrelationele) rouw na echtscheiding
  • De theorie van het HART-model
  • De theorie van de connectie tussen verlies en conflict
  • De theorie van relatievorming
  • De invloed van seksuele ontrouw
  • De SCHIPaanpak
  • De relatie tussen hechting-coping
  • De Narratieve-benadering
  • De EFT-benadering

Trainers

De SCHIPaanpak trainingen worden gegeven door een selectie van ons team met jaren kennis en ervaring in de sector en het geven van trainingen.

Na deze training

Na de training kan de cursist, mits hij een psychosociale achtergrond heeft, een licentie aanvragen en is de deelnemer in staat om de SCHIPaanpak zelfstandig toe te passen. Voor de voorwaarden en kosten van de licentie klik hier.

Men kan zich daarnaast onder voorwaarden inschrijven in het verwijsbestand van de website SCHIP-aanpak als ‘SCHIPbehandelaar’.

U kunt op basis van het basiscertificaat ook de verdiepingstraining Omgaan met (v)echtscheiding – de SCHIP aanpak volgen.

Praktische informatie

Trainingen in België staan alleen open voor cursisten wonend en werkend in België. Wil je op de hoogte worden gehouden over andere trainingsdata of meer informatie? neem contact op.

Data 2024:

Basistraining maart

06-03-2024
t/m
08-03-2024

Basistraining juni

05-06-2024
t/m
07-06-2024

Basistraining september

18-09-2024
t/m
20-09-2024

Basistraining november

20-11-2024
t/m
22-11-2024

De kosten voor de driedaagse basistraining zijn € 1050,–, vrijgesteld van BTW.

Voor cursisten wonend en werkend in België bedraagt de online training € 650,– vrijgesteld van BTW.

In Nederland vindt de training plaats in vergadercentrum Domstad in Utrecht.

De training voor cursisten in België wordt online gegeven. Kijk bij trainingsdata voor meer informatie, of neem contact op.

49 uur (drie lesdagen en voorbereidingstijd).

De training is geaccrediteerd door: SKJ (31 ptn), NVRG (10 ptn), het registerplein (36 ptn), MfN (21 ptn), en NVO/NIP (herregistratie: 19 ptn; tijdelijke wegingsregeling: behandeling 5 ptn, overige taken 4,5 ptn).

De federale bemiddelingscommissie in België heeft deze training geaccrediteerd met 18 uur.

De punten kunnen alleen worden toegekend aan deelnemers die het gehele programma gevolgd hebben (d.w.z. 100% aanwezigheid).


Meer trainingen

Winkelwagen