SCHIPaanpak Grondleggers

Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg

Grondlegger en trainer SCHIPaanpak

Tineke is werkzaam vanuit haar eigen praktijk als systeem- relatietherapeut met specialisatie rouwtherapie. Zij is grondlegger van Verlieskunde binnen de Hogeschool Utrecht alwaar zij als Hogeschool docent werkzaam was bij de faculteit Maatschappij en Recht.

Als adviseur is zij betrokken bij de Sociale Academie Utrecht.  Zij is co-auteur van het boek “Rouwconflict” en mede auteur van het “Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie”. Samen met Leoniek van der Maarel schreef ze het boek ‘Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd’ een aanpak voor postrelationele rouw bij vechtscheiding.

Samen met Leoniek van der Maarel verzorgt zij de SCHIPtrainingen.

Leoniek van der Maarel, ontwikkelaar SCHIP-aanpak

Leoniek van der Maarel

Grondlegger en trainer SCHIPaanpak

Leoniek is psycholoog, orthopedagoog, hypnotherapeut en enneagramcoach en heeft daarbij vanuit haar eigen therapiepraktijk, meer dan 25 jaar ervaring in het helpen van kinderen en volwassenen in rouw. Binnen de door haar opgerichte Academie voor Verlies verzorgt ze trainingen en mentorschap voor psychosociaal hulpverleners in het omgaan met verlies voor zowel volwassenen als jeugdigen.

Ze is als docent verbonden aan de post-bachelor opleiding Rouwbegeleidingskunde, schreef meerdere boeken over rouw bij dood, ziekte en echtscheiding (waaronder “Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd” en werkt mee aan diverse TV-programma’s, zoals o.a. Liefde voor Later, Deepfake Therapy. Vanuit Het Nieuwe Rouwen houdt zij zich bezig met innovatieve projecten rondom verlies, en van waaruit zij het online verliesverwerkingsprogramma Lutografie heeft ontwikkeld met modules rondom echtscheiding, overlijden en andere vormen van verlies.


SCHIPaanpak Trainers

De driedaagse basistraining SCHIPaanpak wordt door twee trainers uitgevoerd

Anne-Mieke Zweers

Faciliteert intervisies en in-company trainingen in NL

Anne-Mieke Zweers is jarenlang als maatschappelijk werker werkzaam geweest in ondermeer de jeugdzorg en als gezinscoach, en kwam zo meer en meer in contact met scheidingsproblematiek. 

Zelf kind van gescheiden ouders, heeft zij ervaren dat er toentertijd geen aanbod was voor ex-partners om na de scheiding samen goed ouderschap neer te zetten.

Anne-Mieke is als een van de eerste de SCHIPtraining gaan volgen. Altijd de verdieping zoekend, heeft zij zich verder gespecialiseerd in de SCHIPaanpak middels de verdiepingstraining en de Masterclass. Zij begeleidt bijna dagelijks ex-stellen met de SCHIPaanpak binnen haar eigen praktijk Alles is Relatie.

Melissa Meijer

Faciliteert in-company trainingen in NL

Melissa Meijer is naast SCHIPbehandelaar vooral ook trainer, ontwikkelaar en (team)coach. Voordat Melissa in 2015 haar eigen trainingsbureau genaamd Zondagskinderen startte, was zij vijftien jaar met veel plezier werkzaam als jeugdbeschermer.

Sinds 2012 is ze opgeleid tot trainer en vanaf dat moment verzorgt zij diverse trainingen voor Sociaal Professionals. Melissa verzorgt naast communicatietrainingen ook methodische en juridische trainingen en leidt hiermee professionals op in alles wat zij in de basis nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Veerle Lisabeth

Faciliteert trainingen in België

Veerle Lisabeth is zowat 25 jaar mediator en sindsdien steeds op zoek geweest naar nieuwe technieken en modellen om mensen ‘doorheen’ hun conflict te  begeleiden. Zo begeleidt zij in heel veel contexten conflictoplossingen waaronder een groot aantal ouderschapsconflicten.

Als jurist en vooral vanuit de ervaringen die zij opdeed als advocaat koos zij 25 jaar geleden, zeer bewust, voor een carrièreswitch waarbij zij de emoties, behoeften, welbevinden en autonomie van haar cliënten, maar ook het ‘zorgen voor de betrokken kinderen’ voorop wilde stellen.

Veerle volgde als eerste Belg de SCHIPtraining en promoot dit model actief bij de Belgische magistratuur, advocatuur en de sociale professionals. Ze heeft Veerpont opgericht, waarbinnen de Belgische SCHIPbehandelaren zich verenigen.

Josje Geerse

Faciliteert een deel van de basistraining in NL

Josje Geerse is werkzaam als therapeut, docent, onderwijsontwikkelaar en supervisor. Zij is daarnaast ook mede-eigenaar van de Sociale Academie Utrecht (SAU).  De Sociale Academie Utrecht biedt persoonlijk postbachelor vervolgonderwijs voor sociaal professionals aan. SAU meerjarig deeltijd onderwijs is zó geaccrediteerd dat afgestudeerde studenten een eigen praktijk als therapeut kunnen starten. Ze worden daarbij erkend en vergoed door zorgverzekeraars.