Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg

Tineke is werkzaam vanuit haar eigen praktijk als psychosociaal- systeemtherapeut met specialisatie rouwtherapie. Haar ruime ervaring als verliestherapeut ligt aan de basis van de ontwikkeling van de SCHIP-aanpak.

Zij is grondlegger van Verlieskunde binnen de Hogeschool Utrecht en als docent verbonden aan de post-bachelor opleiding Rouwbegeleidingskunde van de Sociale Academie Utrecht. Zij is co-auteur van het boek Rouwconflict en mede auteur van het Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie. Samen met Leoniek van der Maarel schreef ze het boek ‘Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd’ een aanpak voor postrelationele rouw bij vechtscheiding.

Volg Tineke op Twitter of Linkedin

Leoniek van der Maarel

Leoniek is werkzaam als (rouw)therapeut zowel in binnen- als buitenland voor kinderen en hun ouders. Daarnaast houdt zij zich bezig met innovatieve projecten rondom verlies. Zij werkte mee aan diverse TV-programma’s, zoals o.a. Deepfake Therapy en Liefde voor Later en heeft het online verliesverwerkingsprogramma Lutografie ontwikkeld. Ze heeft een aantal boeken geschreven over rouw bij dood, ziekte en echtscheiding. Leoniek is als docent verbonden aan de post-bachelor opleiding Rouwbegeleidingskunde van de Sociale Academie Utrecht. Zij spreekt regelmatig op symposia over het onderwerp verlies.

Leoniek is geschoold als orthopedagoog, hypnotherapeut, psycholoog en heeft diverse post-HBO opleidingen/ cursussen gedaan, onder andere speltherapie.

Volg Leoniek op Twitter, Facebook of Linkedin